Aom durian trifeļu čipsi

Āzijas auglis, ko mīlēja vairāk nekā 1 miljards cilvēku ar bezgalīgu uzturvērtību

Gusto

I durian Monthong ir lieli augļi, vidēji sver 3 līdz 5 kilogramus, un parasti tiem ir ovāla līdz cilindriska, konusveida forma, dažreiz ar neregulāriem izciļņiem, radot sirdij līdzīgu izskatu. Augļa virsmu klāj blīvi, smaili trīsstūrveida tapas, un krāsa svārstās no gaiši zaļas līdz gaiši brūnai līdz zeltaini brūnai. Zem smailās virsmas ir balts, porains interjers ar vairākām kamerām, kas aptver mīkstuma daivas. Katrai mīkstuma daivai ir puscieta virsma, kas atklāj biezu, krēmīgu, sviestainu iekšpusi ar mazām, cietām sēklām. Monthong durianiem ir maigs aromāts salīdzinājumā ar citām durian šķirnēm un bagātīgs, salds, silts un sarežģīts aromāts, kas aprakstīts kā vaniļas, karameles, piparu un sēra nošu sajaukums.

Gadalaiki

I durian Monthong ir pieejami Taizemes karstajā sezonā, un ražas novākšana notiek no aprīļa līdz augustam.

Aktuālie fakti

I Monthong durian, botāniski klasificēti kā Durio zibethinus, ir liela Taizemes šķirne, kas pieder Malvaceae ģimenei. Taizeme ir galvenais durian ražotājs un eksportētājs, un valstī ir vairāk nekā 234 šķirnes, un tikai dažas šķirnes audzē komerciālai lietošanai. Monthong durian veido vairāk nekā pusi no kopējās durian produkcijas Taizemē, un tā ir arī visvairāk eksportētā šķirne, jo augļus var uzglabāt apmēram divdesmit dienas bez bojāšanās. Nosaukums Monthong tulkojumā no taju valodas nozīmē "zelta spilvens", kas atspoguļo šķirnes biezo, mīksto mīkstumu, un sezonas laikā šķirne ir plaši sastopama ielu tirgotāju, vietējos tirgos un kravas automašīnās, kas krustojumā šķērso apkārtnes, pārdodot augļus. uz megafoniem. Taizemes durianus tradicionāli novāc, pirms tie ir pilnībā nogatavojušies. Tiek uzskatīts, ka šis process pagarina augļa glabāšanas laiku, un šī metode arī veido stingru, bet mīkstu augļa tekstūru ar maigu, saldenu garšu. Mūsdienās starp Taizemi un Malaiziju notiek intensīva konkurence par durian ražošanu, un Monthong durian ir raksturīga šķirne, ko tirgo un eksportē no Taizemes uz kaimiņu tirgiem.

Uzturvērtība

I Monthong durian ir lielisks C vitamīna avots, antioksidants, kas stiprina imūnsistēmu, palielina kolagēna ražošanu un mazina iekaisumu. Augļi ir arī labs kālija avots, lai līdzsvarotu šķidruma līmeni organismā, magnijs, lai regulētu asinsspiedienu, šķiedrvielas, kas stimulē gremošanas traktu, mangāns, lai palīdzētu olbaltumvielu sagremošanai, un satur mazāku daudzumu fosfors, dzelzs, varš un cinks.

pieteikumi

Monthong durian var izmantot vairākos gatavības posmos gan neapstrādātiem, gan termiski apstrādātiem izstrādājumiem, tostarp cepšanai un vārīšanai. Jaunībā mīkstumam ir bieza, stingra tekstūra, un to pārsvarā sagriež šķēlēs un apcep kā čipsus, sakapā un iemaisa karija sastāvā vai plānās šķēlēs iemaisa svaigos salātos. Taizemē Monthong durians tiek iekļauti massaman karija sastāvā, lai pievienotu bagātīgu umami garšu, un dažreiz tos gatavo arī kā som tom, neapstrādātus, kraukšķīgus salātus, kas pagatavoti no garšaugiem, zivju mērces un negataviem augļiem. Kad Monthong durian nogatavojas, mīkstumu pārsvarā ēd tīrā veidā, izvairoties no tā, sasmalcina salātu mērcēs vai sablenderē pastās un izmanto kā piedevu saldējumam, augļu rullīšiem un konditorejas izstrādājumiem. Mīkstumu var arī iemaisīt lipīgajos rīsos, sablenderēt kafijā vai pagatavot ar sīrupu, lai izveidotu saldu desertu. Monthong durian lieliski sader ar tropiskiem augļiem, tostarp mangostānu, rambutānu, čūskas augļiem, mango un kokosriekstiem, tādām garšām kā ķiploki, šalotes, citronzāle un galangals, šokolāde, vaniļa un garšaugi, piemēram, koriandrs, ķimenes, piparmētra un pulverveida karijs. Vesels, negriezts Monthong durian istabas temperatūrā uzglabāsies pāris dienas, bet ilgums būtiski būs atkarīgs no augļa gatavības ražas novākšanas brīdī. Kad augļi nogatavojušies, tie nekavējoties jāēd, lai iegūtu vislabāko garšu un tekstūru. Gaļas daļas var uzglabāt hermētiskā traukā 2-5 dienas. Monthong durian var arī sasaldēt un eksportēt uz tirgiem visā pasaulē.

Etniskā

Monthong durian ir viena no galvenajām durian šķirnēm, kas tika demonstrētas Chanthaburi augļu festivālā Chanthaburi provincē Taizemes dienvidaustrumos. Chanthaburi ir pazīstams kā Taizemes "tropu augļu bļoda", un ikgadējais desmit dienu festivāls maijā koncentrējas uz vietējām kultūrām, kas audzētas reģionā, tostarp durian. Festivāla laikā Monthong durian tiek izstādīti lielās kaudzēs uz galdiem, tiek pārdoti veseli vai iepriekš sagriezti, un pat tiek ņemti paraugi bez maksas īsu dienas laiku, ļaujot apmeklētājiem nogaršot dažādas šķirnes. Festivāla laikā durianus pārdod arī termiski apstrādātos izstrādājumos, tostarp čipsos, karijs, konfektes, dzērieni un deserti. Papildus durianam augļu festivāls ir nacionāli pazīstams ar savām rokām darinātām koka mēbelēm, rokām darinātiem izstrādājumiem un citiem vietējiem tropu augļiem, piemēram, mangostāna un čūskas augļiem. Šie vietējie augļi ir apvienoti ar durianu.

Līdzīgi raksti