Durian Truffleat

Kāpēc Durianam tas patīk? Durian trifeļu čipsi

Gusto
I Montons duriansg ir lieli augļi, vidēji sver no 3 līdz 5 kilogramiem, un parasti tiem ir ovāla līdz cilindriska, konusveida forma, dažreiz ar neregulāriem izciļņiem, radot sirdij līdzīgu izskatu. Augļa virsmu klāj blīvi, smaili trīsstūrveida tapas, un krāsa svārstās no gaiši zaļas līdz gaiši brūnai līdz zeltaini brūnai. Zem smailās virsmas ir balts, porains interjers ar vairākām kamerām, kas aptver mīkstuma daivas. Katrai mīkstuma daivai ir puscieta virsma, kas atklāj biezu, krēmīgu, sviestainu iekšpusi ar mazām, cietām sēklām. Monthong durianiem ir maigs aromāts salīdzinājumā ar citām durian šķirnēm un bagātīgs, salds, silts un sarežģīts aromāts, kas aprakstīts kā vaniļas, karameles, piparu un sēra nošu sajaukums.

Gadalaiki
I durian Monthong ir pieejami Taizemes karstajā sezonā, un ražas novākšana notiek no aprīļa līdz augustam.

Aktuālie fakti
Monthong durian, botāniski klasificēts kā Durio zibethinus, ir liela Taizemes šķirne, kas pieder Malvaceae ģimenei. Taizeme ir galvenais durian ražotājs un eksportētājs, un valstī ir vairāk nekā 234 šķirnes, un tikai dažas šķirnes audzē komerciālai lietošanai. Monthong durian veido vairāk nekā pusi no kopējās durian produkcijas Taizemē, un tā ir arī visvairāk eksportētā šķirne, jo augļus var uzglabāt apmēram divdesmit dienas bez bojāšanās. Nosaukums Monthong tulkojumā no taju valodas nozīmē "zelta spilvens", kas atspoguļo šķirnes biezo, mīksto mīkstumu, un sezonas laikā šķirne ir plaši sastopama ielu tirgotāju, vietējos tirgos un kravas automašīnās, kas krustojumā šķērso apkārtnes, pārdodot augļus. uz megafoniem. Taizemes durianus tradicionāli novāc, pirms tie ir pilnībā nogatavojušies. Tiek uzskatīts, ka šis process pagarina augļa glabāšanas laiku, un šī metode arī veido stingru, bet mīkstu augļa tekstūru ar maigu, saldenu garšu. Mūsdienās starp Taizemi un Malaiziju notiek intensīva konkurence par durian ražošanu, un Monthong durian ir raksturīga šķirne, ko tirgo un eksportē no Taizemes uz kaimiņu tirgiem.

Uzturvērtība
Monthong durians ir lielisks C vitamīna avots, antioksidants, kas stiprina imūnsistēmu, palielina kolagēna ražošanu un mazina iekaisumu. Augļi ir arī labs kālija avots, lai līdzsvarotu šķidruma līmeni organismā, magnijs asinsspiediena regulēšanai, šķiedrvielas, kas stimulē gremošanas traktu, mangāns, kas palīdz olbaltumvielu sagremošanai, un satur mazāku daudzumu fosfora, dzelzs, vara un cinka. .

pieteikumi
Monthong durian var izmantot vairākos gatavības posmos gan neapstrādātiem, gan termiski apstrādātiem izstrādājumiem, tostarp cepšanai un vārīšanai. Jaunībā mīkstumam ir bieza, stingra tekstūra, un to pārsvarā sagriež šķēlēs un apcep kā čipsus, sakapā un iemaisa karija sastāvā vai plānās šķēlēs iemaisa svaigos salātos. Taizemē Monthong durians tiek iekļauti massaman karija sastāvā, lai pievienotu bagātīgu umami garšu, un dažreiz tos gatavo arī kā som tom, neapstrādātus, kraukšķīgus salātus, kas pagatavoti no garšaugiem, zivju mērces un negataviem augļiem. Kad Monthong durian nogatavojas, mīkstumu pārsvarā ēd tīrā veidā, izvairoties no tā, sasmalcina salātu mērcēs vai sablenderē pastās un izmanto kā piedevu saldējumam, augļu rullīšiem un konditorejas izstrādājumiem. Mīkstumu var arī iemaisīt lipīgajos rīsos, sablenderēt kafijā vai pagatavot ar sīrupu, lai izveidotu saldu desertu. Monthong durian lieliski sader ar tropiskiem augļiem, tostarp mangostānu, rambutānu, čūskas augļiem, mango un kokosriekstiem, tādām garšām kā ķiploki, šalotes, citronzāle un galangals, šokolāde, vaniļa un garšaugi, piemēram, koriandrs, ķimenes, piparmētra un pulverveida karijs. Vesels, negriezts Monthong durian istabas temperatūrā uzglabāsies pāris dienas, bet ilgums būtiski būs atkarīgs no augļa gatavības ražas novākšanas brīdī. Kad augļi nogatavojušies, tie nekavējoties jāēd, lai iegūtu vislabāko garšu un tekstūru. Gaļas daļas var uzglabāt hermētiskā traukā 2-5 dienas. Monthong durian var arī sasaldēt un eksportēt uz tirgiem visā pasaulē.

Etniskā/kultūras informācija
Monthong durians ir viena no galvenajām šķirnēm durian apmeklējot Chanthaburi augļu festivālu Chanthaburi provincē Taizemes dienvidaustrumos. Chanthaburi ir pazīstams kā Taizemes "tropu augļu bļoda", un ikgadējais desmit dienu festivāls maijā koncentrējas uz vietējām kultūrām, kas audzētas reģionā, tostarp durian. Festivāla laikā Monthong durian tiek izstādīti lielās kaudzēs uz galdiem, tiek pārdoti veseli vai iepriekš sagriezti, un pat tiek ņemti paraugi bez maksas īsu dienas laiku, ļaujot apmeklētājiem nogaršot dažādas šķirnes. Festivāla laikā durianus pārdod arī termiski apstrādātos izstrādājumos, tostarp čipsos, karijs, konfektes, dzērieni un deserti. Papildus durianam augļu festivāls ir nacionāli pazīstams ar savām rokām darinātām koka mēbelēm, rokām darinātiem izstrādājumiem un citiem vietējiem tropu augļiem, piemēram, mangostāna un čūskas augļiem. Šie vietējie augļi ir apvienoti ar durianu, lai dekorētu lielus pludiņus un skulptūras kā festivāla mākslas izstādi. Viens no festivāla populārākajiem pasākumiem ir ātrēšanas konkurss, kurā dalībnieki sacenšas, lai pēc iespējas īsākā laikā apēstu visvairāk augļu, iegūstot naudas balvu.Ģeogrāfija
Tiek uzskatīts, ka durianu dzimtene ir Sumatras, Malaizijas pussalas un Borneo reģioni, un tie ir savvaļā auguši kopš seniem laikiem. Augļi jau senos laikos tika izplatīti visā Dienvidaustrumāzijā un tika stādīti Taizemes reģionos. Durianu audzēšana Taizemē saglabājās salīdzinoši zemā līmenī daudzus gadsimtus līdz XNUMX. gadsimta sākumam, kad ķīniešu imigrantu pieplūdums sāka audzēt durianu komerciālai lietošanai. Ķīniešu imigrantiem nebija jāstrādā pie Taizemes karaļa ikgadējiem projektiem, kā tas bija jādara vietējiem Taizemes iedzīvotājiem, ļaujot imigrantiem veidot un attīstīt lielas durianu fermas. Līdz XNUMX. gadsimta beigām Taizemē tika izveidotas daudzas jaunas durian šķirnes liela mēroga komerciālai audzēšanai. XNUMX. gadsimta vidū Taizemes valdība piedāvāja lauksaimniekiem zemes stimulus atstāt Bangkokas upes krastus uz attālām lauksaimniecības provincēm, piemēram, Chanthaburi, lai paplašinātu durianu audzēšanu, kas galu galā noveda pie ražošanas vietām, kas joprojām tiek izmantotas līdz šai dienai. Monthong durians vēsture lielākoties nav zināma, jo eksperti šķirni meklējuši līdz Taizemei ​​XNUMX. gadsimta beigās. Mūsdienās Monthong durian veido lielāko daļu Taizemē ražoto durianu, un tos audzē provincēs. Rayong, Chumpon un Chanthaburi. Monthong durian tiek eksportēti arī svaigi un saldēti visā pasaulē.

Līdzīgi raksti